Acidifierea solului, inamicul culturilor

  • 976

Acidifierea solului este un proces continuu pe care nu il putem controla sau influenta ca agricultori.

Acidifierea este cauzată de: spălarea calciului, ploaia acidă, utilizarea îngrășămintelor azotate sau procesul de creștere a calciului împreună cu culturile. PH-ul corect al solului are un impact măsurabil asupra unei recolte mai bune și a unor cheltuieli mai mici pentru fertilizarea minerală. Primul pas înainte de a intra pe câmp trebuie să fie examinarea din punct de vedere chimic și determinarea ratei pH-ului acestuia. Reacția corectă pentru diferite soluri diferă în funcție de categoria agronomică. Cea mai buna perioada de imprastiere a varului este după recoltare, în toamnă. Doza de calcar trebuie determinată pe baza rezultatelor analizei solului. Este de preferat ca varul să fie administrat în fiecare an în doze mai mici.

Ca producător de mașini agricole avem o gamă largă de mașini folosite pentru împrăștierea varului. Seria de mașini de împrăștiat RCW a fost cunoscută printre agricultori deja de peste 40 de ani.

Distribuitoarele tractate RCW sunt mașini universale utilizate pentru împrăștierea îngrășămintelor de var și minerale. Gama largă de mașini de împrăștiat și multiplele opțiuni permit chiar si unei mici mașini ca unitate multifuncțională sa fie eficientă si sa își găseasca clienții printre fermele mijlocii, precum și în exploatațiile agricole mari și companiile care oferă servicii agricole.Cel mai nou și cel mai mare model de fertilizare minerala este acum  RCW 120, care se caracterizează printr-un buncăr mare, șasiu cu o singură axă, anvelope late și amortizor pe bara de tracțiune spate .

O altă modalitate de distribuire eficientă a ingrasamantului  pe suprafețe mari este utilizarea unui dispozitiv de împrăștiere a gunoiului de grajd, echipat cu un adaptor orizontal și disc de imprastiere. Cel mai mare model din oferta noastră este distribuitorul de gunoi de grajd TYTAN 36 cu adaptor orizontal cu 3 arbori și cu discuri de împrăștiere. Utilajul are șasiu cu 3 osii. Pentru a îmbunătăți confortul și siguranța muncii, șasiul standard este echipat cu axele de direcție 1 și 3. Axele au absorbție de șoc prin intermediul suspensiei cu arc. În dotarea standard, bara de tracțiune inferioară este suspendată pe arcul frunzei. TYTAN 36 are două benzi transportoare care se deplasează în paralel una cu cealaltă. Fiecare transportor constă in două lanțuri cu role conectate cu benzi de răzuire. În echipamentul standard, utilajul are o ghilotina ridicată hidraulic, care separă buncărul de adaptor, astfel încât la pornirea materialului încărcat cu împrăștiere nuîmpingeți arborii adaptorului, permițând pornirea uniformă și uniformizarea materialului de la începutul funcționării.

În timpul împrăștierii, încărcarea cu gunoi ar trebui redusă cu procentul de închidere a ghilotinei, de ex.  ghilotina este închisa la jumătatea distanței, capacitatea de încărcare a dispozitivului de împrăștiere ar trebui redusă cu aprox. 35% . Încărcarea materialului în distribuitor trebuie efectuată pornind de la partea din spate la partea frontală a rezervorului, deoarece afectează în mod pozitiv calitatea procesului de împrăștiere ulterioară. Este de dorit distribuirea uniformă a materialului de împrăștiere pe întreaga suprafață a buncărului de împrăștiere.  Click aici: TYTAN

 

  • Share
Alte articole
Tehnologia Strip Till

Tehnologia STRIP TILL este folosită de 50 de ani în America de Nord și America de Sud si este din [...]

2109972604